O nama

UDRUGA RODITELJA DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU  Moje dijete SOLIN osnovana je 29.12.2003. godine u Solinu.

Neprofitna smo organizacij i djelujemo od 2003. g., te u članstvu trenutno imamo 201 člana koji nam dolaze iz cijele Županije / Solina, Splita, Kaštela, Trogira, Sinja, Omiša, Podstrane, Klisa, Muća, Ciste Provo, Primorskog Doca /. Udruga je osnovana u cilju promicanja, razvitka i unaprjeđenja  svekolikih prava djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, te  njihovih obitelji, odnosno s ciljem unaprjeđenja kvalitete njihova života, te medicinske, socijalne, pravne i druge  zaštite.

Sve  terapijske usluge su za naše korisnike  besplatne, a stručno osoblje plaćamo iz financijskih sredstava dobivenih putem javnih natječaja odobrenih nam projekata, raznih donacija, humanitarnih akcija  i članarine.

Od osnutka (2003 g.) do danas smo uspjeli realizirat 74 projekta i programa  putem kojih smo pružili više desetaka tisuća sati besplatnih usluga članstvu kroz tretmane  logopeda, defektologa, psihologa, fizioterapeuta, osmišljeno korištenje slobodnog vremena,  kao i psihosocijalnu pomoć obiteljima.

Do danas je 34 učenika koji pohađaju redovite škole i specijalizirane ustanove  imalo  usluge pomoćnika u nastavi.

Surađujemo s vrtićima i  osnovnim školama koje pohađaju naši članovi i to na način međusobne podrške, savjeta, pružanja usluga pomoćnika u nastavi, korištenja našeg didaktičkog i drugog materijala. Roditeljima-korisnicima omogućujemo dijagnostiku, odnosno pisanje nalaza za ostvarivanje prava iz socijalne skrbi i mišljenje o primjerenom obliku školovanja i sl., te na taj način dopunjujemo rad državnih institucija.

Promičemo volonterstvo, te aktivno surađujemo  s Volonterskim Centrom udruge MI iz Splita.

Registrirani smo organizator volontiranja pri Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike.

Članovi smo: Grad Solin prijatelj djece,  Partnerskog vijeća urbane aglomeracije Split i  Partnerskog vijeća  Grada Solina

U 2015. godini smo bili dobitnici nagrade „Vinka Luković“ koja je ustanovljena kao priznanje pravnim osobama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti. Dodjeljuje je Savjet volonterskog  centra udruge MI-Split za organizatore volontiranja s područja  4 županije – Zadarske, Šibensko kninske, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske.

U 2016. godini  smo dobili Kolektivnu nagradu  Grada Solina.

Grad Solin nam je ustupio svoj poslovni prostor od 100,67 m2 u kojem udruga radi na besplatno korištenje,  a  pomaže nam u plaćanju potrošnje struje i vode za isti.